Jadłospis

Jadłospis (23.11 – 27.11.2020 r.)

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie: jajecznica na maśle (jajko), pomidor, wędlina, ser, pieczywo (gluten).

II śniadanie: biszkopty, jabłko.

Obiad: zupa jarzynowa 200 ml, gulasz drobiowy 60 g, ziemniaki 60 g, surówka z białej
kapusty 150 g.

Podwieczorek: ciasto drożdżowe z owocami.

 

WTOREK

I śniadanie: jajko na twardo (jajko), pomidor, pieczywo (gluten).

II śniadanie: mus owocowy.

Obiad: zupa jarzynowa 200 ml (jajko), pulpeciki mielone (60 g), makaron w sosie ziołowym 60 g, biała kapusta 150 g.

Podwieczorek: chrupki kukurydziane z musem jabłkowym.

 

ŚRODA

I śniadanie: omlet, ser topiony, pomidor, pieczywo (gluten).

II śniadanie: płatki owsiane zmiksowane z owocami.

Obiad: krupnik z kaszy jaglanej 200 ml, filet ze szpinakiem 60 g, ziemniaki 60 g, sałata zielona
z pomidorem i oliwą 150 g.

Podwieczorek: biszkopty, serek waniliowy (laktoza).

 

CZWARTEK

I śniadanie: kanapki z jajkiem (gluten, jajko), rzodkiewka, kakao (laktoza).

II śniadanie: jabłko tarte z bananem.

Obiad: żurek z ziemniakami 200 ml, gulasz z indyka 60 g, kasza gryczana 60 g, ogórek konserwowy.

Podwieczorek: prażone jabłka z ananasem.

 

PIĄTEK

I śniadanie: płatki na mleku ( laktoza), pieczywo (gluten), wędlina, pomidor, ogórek.

II śniadanie: budyń (laktoza).

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem 200 ml, ryż z owocami 150 g.

Podwieczorek: kisiel, biszkopty.

Powiększanie czcionki
Kontrast strony