Jesień smakuje dynią

W minionym tygodniu naszym kolorem przewodnim był kolor pomarańczowy, a warzywem dynia. Cały tydzień skupiliśmy się na jak najlepszym poznaniu tego jesiennego skarbu. Poznaliśmy rodzaje dyni, mogliśmy się jej dobrze przyjrzeć, dotknąć i powąchać. Aby zaspokoić naszą ciekawość, co dynia kryje w środku, ciocie ją przekroiły. Za pomocą łyżek i naszych sprytnych rączek mogliśmy dynię wydrążyć i wyjąć z niej pestki. Przekonaliśmy się, jak wszechstronnym warzywem, bo zarówno zdrowym, smacznym jak i przepięknie pomarańczowym jest dynia. Ostatni dzień tygodnia poświęciliśmy chwili zadumy. Ciocie przybliżyły nam dzień Wszystkich Świętych i wspólnymi siłami wykonaliśmy wieniec, którym przyozdobimy w Dzień Zaduszny jeden z grobów na cmentarzu parafialnym. To był bardzo pracowity tydzień, dlatego z radością wykorzystamy długi weekend na odpoczynek.

/red. E. Górczyk/

 

https://zlobek.wierzchoslawice.pl/galeria/

Add your thoughts

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.