JADŁOSPIS 31.03.2025 r. – 11.04.2025 r.
Data
|
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
31.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi,
Pieczywo słonecznikowe z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Wędlina wieprzowa, papryka czerwona, ogórek kiszony, roszponka, jabłko,
Herbata owocowa,
II śniadanie – kiwi
Kcal 234
|
Zupa kalafiorowa z ryżem
(wywar drobiowo – wieprzowy, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, ryż),
Makaron penne z polewą jogurtowo – truskawkową
(mąka pszenna, jajka, biały ser, mleko),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 305
|
Wek z masłem
(mąka pszenna, mleko)
Żółty ser,
Pomidor z szczypiorkiem,
Herbata z cytryną
Kcal 194
|
Wtorek
01.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi,
Wek z masłem
(mąka pszenna, mleko),
Ogórek zielony, papryka żółta, sałata masłowa, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – pomarańcza
Kcal 248
|
Zupa ogórkowa z zacierką
(wywar wieprzowy, kiszony ogórek, marchewka, cebula, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki z koperkiem,
Potrawka z filetu drobiowego z zielonym groszkiem i marchewką (mąka pszenna),
Surówka z czerwonej kapusty,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 332
|
Drożdżówka z serem,
Banan,
Herbata z cytryną
Kcal 170
|
Środa
02.04.2025 r.
|
Pieczywo mieszane z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Parówka z szynki, keczup, pomidor ze szczypiorkiem, mix sałat, jabłko,
kakao (mleko, kakao)
II śniadanie – banan
Kcal 262
|
Zupa krem brukselkowa z groszkiem ptysiowym
(wywar drobiowo-wieprzowy, brukselka, cebula, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna),
Racuszki drożdżowe z jabłkami posypane cukrem pudrem (mąka pszenna, jajka, mleko),
Jogurt, Kompot wieloowocowy (wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 342
|
Bułka kajzerka z masłem,
Twarożek z awokado,
Ogórek kiszony,
Herbata owocowa
Kcal 175
|
Czwartek
03.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi,
Wek z masłem i dżemem wiśniowym
(mąka pszenna, mleko),
marchewka w słupki, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – mandarynka
Kcal 246
|
Krupnik niezabielany
(wywar drobiowo-wieprzowy, marchewka, pietruszka, cebula, seler, natka pietruszki, kasza jęczmienna),
Łazanki z mięsem wieprzowym i białą kapustą
(mięso wieprzowe, kapusta biała, jajka, mąka pszenna, cebula, koperek),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 314
|
Kisiel truskawkowy,
Ciasteczko zbożowe
Kcal 184
|
Piątek
04.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszą manną,
Pieczywo żytnie z masłem
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko),
Żółty ser, papryka czerwona, ogórek zielony, mix sałat, jabłko,
Herbata owocowa,
II śniadanie – banan
Kcal 241
|
Zupa pomidorowa z zacierką
(wywar drobiowo-wieprzowy, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki ze szczypiorkiem,
Sznycelek z ryby,
(ryba miruna, bułka tarta, jajka),
Surówka z marchewki z chrzanem,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 316
|
Wek z masłem,
Jajko na twardo,
Pomidor ze szczypiorkiem
Herbata z cytryną
Kcal 175
|
Poniedziałek
07.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszą jaglaną,
Pieczywo mieszane z masłem (mleko, mąka pszenna, mąka żytnia),
Wędlina drobiowa, papryka kolorowa, ogórek zielony, sałata masłowa, jabłko
II śniadanie – mandarynka
Kcal 251
|
Żurek z kiełbasą, jajkiem i chlebem
(wywar drobiowo-wieprzowy, kiełbasa zwyczajna, cebula, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka żytnia, mąka pszenna, jajka),
Pierogi z truskawkami, masłem i cukrem
(mąka pszenna, jajka, mleko),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 392
|
Bułka grahamka z masłem,
Pasta serowa z makrelą w sosie pomidorowym,
Ogórek kiszony,
Herbata owocowa
Kcal 154
|
Wtorek
08.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą,
Wek z masłem
(mleko, mąka pszenna),
Wek z masłem, dżem truskawkowy, marchewka w słupki, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – banan
Kcal 242
|
Rosół z makaronem
(wywar drobiowo-wołowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki),
Ziemniaki z koperkiem,
Udko pieczone w ziołach prowansalskich,
Surówka z selera i marchewki,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 358
|
Babka marmurkowa,
Mandarynka,
Soczek owocowy
Kcal 194
|
Środa
09.04.2025 r.
|
Pieczywo słonecznikowe z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik),
Wędlina wieprzowa, rzodkiewka, papryka żółta, roszponka, jabłko,
Kawa zbożowa
(mleko, jęczmień, żyto) II śniadanie – pomarańcza
Kcal 245
|
Zupa krem z soczewicy czerwonej z grzanką
(wywar drobiowo-wieprzowy, zielony groszek, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, natka pietruszki, por, mąka pszenna),
Ryż na mleku z jabłkami, cukrem i cynamonem,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 338
|
Wek z masłem,
Sałatka jarzynowa,
Pomidor ze szczypiorkiem,
Herbata z cytryną
Kcal 198
|
Czwartek
10.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
wek z masłem i miodem
(mleko, mąka pszenna),
marchewka w słupki, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – mandarynka
Kcal 234
|
Zupa z żółtej fasolki szparagowej z makaronem
(wywar drobiowo-wieprzowy, por, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, kasza manna),
Ziemniaki z koperkiem
Karminadle (mięso wieprzowe-karkówka, bułka tarta, jajka, zielony groszek, marchewka, cebula),
Mizeria (ogórek zielony, śmietana),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 372
|
Maślanka z brzoskwiniami,
Paluch kukurydziany
Kcal 156
|
Piątek
11.04.2025 r.
|
Zupa mleczna z zacierką,
Pieczywo żytnie z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia),
mozzarella, pomidor, ogórek zielony, świeża bazylia, jabłko, herbata owocowa,
II śniadanie – gruszka
Kcal 234
|
Zupa cukiniowa z ryżem
(wywar drobiowo-wieprzowy, cukinia, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, ryż),
Ziemniaki ze szczypiorkiem,
Ryba po grecku
(ryba miruna, koncentrat pomidorowy, cebula, marchewka, seler, pietruszka, por),
Ogórek kiszony,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 356
|
Jogurt owocowy,
Podpłomyk,
pomarańcza
Kcal 177
|
Jadłospis może ulegać modyfikacjom. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Pogrubiona czcionka oznacza alergię na dany produkt. W przerwach między posiłkami dzieciom podawana jest niegazowana woda mineralna. W jadłospisie wyróżniono produkty powodujące alergię. Alergeny zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
|