JADŁOSPIS 17.03.2025 r. – 28.03.2025 r.
Data
|
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
17.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszą manną,
Pieczywo mieszane z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Wędlina wieprzowa, papryka kolorowa, ogórek kiszony, rukola
jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – kiwi
Kcal 218
|
Zupa pomidorowa z ryżem
(wywar drobiowo – wieprzowy, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, ryż),
Pierogi z białym serem, masłem i cukrem
(mąka pszenna, jajka, biały ser, mleko),
Marchewka z jabłkiem,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 387
|
Wek z masłem
(mąka pszenna, mleko)
Jajko na twardo,
Pomidor ze szczypiorkiem,
Herbata z cytryną
Kcal 153
|
Wtorek
18.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi,
Wek z masłem
(mąka pszenna, mleko),
Ogórek zielony, papryka czerwona, roszponka, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – mandarynka
Kcal 211
|
Krupnik niezabielany
(wywar wieprzowy, kasza jęczmienna, marchewka, cebula, pietruszka, seler, por, natka pietruszki),
Spaghetti z sosem Bolognese
(mięso wieprzowe, jajka, mąka pszenna, pomidory, czosnek),
Ogórek kiszony,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 392
|
Babka piaskowa,
mandarynka,
Herbata z cytryną
Kcal 186
|
Środa
19.03.2025 r.
|
Pieczywo graham z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Wędlina drobiowa, zielony ogórek, pomidor ze szczypiorkiem, sałata masłowa, jabłko,
kakao (mleko, kakao)
II śniadanie – banan
Kcal 224
|
Zupa czosnkowa z grzankami
(wywar drobiowo-wieprzowy, czosnek, cebula, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, mąka pszenna),
Naleśniki z brzoskwiniami i bitą śmietaną
(mąka pszenna, jajka, mleko),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier) Kcal 383
|
Bułka kajzerka,
Żółty ser,
Rzodkiewka,
Herbata owocowa
Kcal 176
|
Czwartek
20.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z ryżem,
Wek z masłem i dżemem wiśniowym
(mąka pszenna, mleko),
marchewka w słupki, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – pomarańcza
Kcal 184
|
Zupa jarzynowa z brązowym ryżem
(wywar drobiowo-wieprzowy, marchewka, pietruszka, cebula, seler, natka pietruszki, zielony groszek, zielona fasolka, śmietana, brązowy ryż),
Kasza jęczmienna (gluten),
pulpet drobiowy w sosie koperkowym
(filet drobiowy, jajka, mąka pszenna, śmietana, koperek),
Surówka z czerwonej kapusty,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 364
|
Koktajl jogurtowy z jagodami,
Bagietka z masłem
Kcal 196
|
Piątek
21.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą,
Pieczywo żytnie z masłem
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko),
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,
Papryka żółta, ogórek zielony,
mix sałat, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – banan
Kcal 208
|
Zupa szpinakowa z zacierką
(wywar drobiowo-wieprzowy, szpinak, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki ze szczypiorkiem,
Ryba w panierce,
(ryba miruna, bułka tarta, jajka, mąka pszenna),
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 374
|
Wek z masłem,
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
Ogórek kiszony,
Herbata z cytryną
Kcal 192
|
Poniedziałek
24.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
Pieczywo mieszane z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia),
Wędlina drobiowa, papryka kolorowa, ogórek zielony, sałata masłowa, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – mandarynka
Kcal 222
|
Zupa brokułowa z makaronem
(wywar drobiowo-wieprzowy, cebula, marchewka, pietruszka, seler, por, śmietana, natka pietruszki, brokuły, mąka pszenna, jajka),
Pierogi ruskie ze smażoną cebulką
(mąka pszenna, jajka, ziemniaki, biały ser, cebula),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 331
|
Bułka grahamka z masłem,
Pasta z suszonych pomidorów
(twarożek, suszone pomidory),
Pomidor ze szczypiorkiem,
Herbata z cytryną
Kcal 205
|
Wtorek
25.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszą jaglaną,
Wek z masłem
(mleko, mąka pszenna),
Ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – kiwi
Kcal 181
|
Zupa ziemniaczana
(wywar drobiowo-wieprzowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, ziemniaki, śmietana),
Ryż z kurkumą,
Filet drobiowy w sosie pomidorowym z warzywami
(filet drobiowy, pomidory, cukinia, cebula, marchewka),
Surówka z sałaty masłowej ze śmietaną,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 375
|
Szarlotka,
Herbata z cytryną
Kcal 235
|
Środa
26.03.2025 r.
|
Pieczywo słonecznikowe z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik),
Żółty ser, ogórek kiszony, papryka żółta, roszponka, jabłko,
Kawa zbożowa
(mleko, jęczmień, żyto)
II śniadanie – banan
Kcal 212
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzanką
(wywar drobiowo-wieprzowy, zielony groszek, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, natka pietruszki, por, mąka pszenna),
Makaron z białym serem i musem truskawkowym,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 355
|
Chleb mieszany z masłem,
Wędlina wieprzowa,
rzodkiewka,
Herbata z cytryną
Kcal 186
|
Czwartek
27.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi,
wek z masłem i miodem
(mleko, mąka pszenna),
marchewka w słupki, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – gruszka
Kcal 192
|
Zupa grysikowa
(wywar drobiowo-wieprzowy, por, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, kasza manna),
Ziemniaki ze szczypiorkiem,
Sznycel wieprzowy
(mięso wieprzowe karkówka, bułka tarta, jajka, mąka pszenna, cebula),
buraczki,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 394
|
Chałka z masłem,
mandarynka,
Herbata z cytryną
Kcal 195
|
Piątek
28.03.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi,
Pieczywo żytnie z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia),
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami, rzodkiewka, ogórek zielony, mix sałat, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – mandarynka
Kcal 185
|
Zupa pieczarkowa z makaronem
(wywar drobiowo-wieprzowy, pieczarki, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki ze szczypiorkiem,
Ryba z pieca
(ryba miruna),
Duszona marchew z groszkiem
(marchew, zielony groszek, mąka pszenna, cebula),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 372
|
Mus owocowy,
Chrupki kukurydziane
Kcal 176
|
Jadłospis może ulegać modyfikacjom. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno-parowym. Pogrubiona czcionka oznacza alergię na dany produkt. W przerwach między posiłkami dzieciom podawana jest niegazowana woda mineralna. W jadłospisie wyróżniono produkty powodujące alergię. Alergeny zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
|