JADŁOSPIS 16.06.2025 r. – 27.06.2025 r.
Data
|
Śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
16.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą,
Pieczywo mieszane z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Wędlina drobiowa, papryka czerwona, ogórek kiszony, roszponka, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – kiwi
Kcal 225
|
Żurek z jajkiem, kiełbasą i chlebem
(wywar wieprzowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, majeranek, śmietana, jajka, mąka pszenna, mąka żytnia),
Pierogi leniwe z masłem i cukrem,
Surówka z marchewki, pomarańczy i jabłka,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 383
|
Kefir z jagodami i malinami,
Bagietka z masłem
Kcal 175
|
Wtorek
17.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
Wek z masłem
(mąka pszenna, mleko),
Dżem wiśniowy, marchewka, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – nektarynka
Kcal 212
|
Zupa kalafiorowa z zacierką
(wywar drobiowo-wieprzowy, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki z koperkiem,
Gulasz wieprzowy
(mięso wieprzowe, mąka pszenna, cebula),
Surówka z czerwonej kapusty,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 391
|
Herbatniki szkolne,
Mus owocowy,
morela
Kcal 192
|
Środa
18.06.2025 r.
|
Pieczywo z błonnikiem i masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, błonnik owsiany, mleko),
Ser mozzarella, pomidor, rzodkiewka, mix sałat, jabłko,
Kawa zbożowa (mleko, żyto, jęczmień)
II śniadanie – arbuz Kcal 231
|
Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
(wywar drobiowo-wieprzowy, zielony groszek, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, śmietana, mąka pszenna),
Kasza kuskus,
Klopsiki rybne w sosie koperkowym (ryba miruna, jajka, bułka tarta, mąka pszenna), bukiet warzyw (masło),
Kompot wieloowocowy (wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 376
|
Bułka grahamka z masłem,
Pasta z szynki posypana szczypiorkiem,
Ogórek zielony,
Herbata z cytryną
Kcal 213
|
Czwartek
19.06.2025 r.
|
Święto – Boże Ciało
|
__________________________________
|
__________________
|
Piątek
20.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi,
Pieczywo mieszane z masłem
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko),
Żółty ser, papryka zielona, ogórek zielony, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – banan
Kcal 224
|
Zupa jarzynowa z ryżem
(wywar drobiowo-wieprzowy fasolka szparagowa, zielony groszek, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, ryż),
Pierogi z kapustą, i cebulką
(mąka pszenna, jajka, kapusta biała, cebulka),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 324
|
Podpłomyk,
Soczek jabłkowy,
arbuz
Kcal 215
|
Poniedziałek
23.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszą manną,
Pieczywo graham z masłem,
(mąka pszenna, mąka żytnia, mleko)
Wędlina wieprzowa, papryka zielona, ogórek kiszony, rukola, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – arbuz
Kcal 244
|
Zupa pomidorowa z makaronem
(wywar drobiowo – wieprzowy, koncentrat pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka, śmietana),
Ryż z jogurtem truskawkowym,
(ryż, mleko, truskawki, cukier puder),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 345
|
Wek z masłem,
Pasta z żółtego sera ze szczypiorkiem,
rzodkiewka,
Herbata z cytryną
Kcal 191
|
Wtorek
24.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z kaszką kukurydzianą,
Wek z masłem
(mleko, mąka pszenna),
Dżem brzoskwiniowy, świeży ogórek, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – nektarynka
Kcal 225
|
Rosół z makaronem
(wywar drobiowo-wieprzowy, marchew, pietruszka, seler, cebula, por, natka pietruszki, mąka pszenna, jajka),
Ziemniaki z koperkiem,
Udko pieczone w przyprawach,
Mizeria (ogórek zielony, śmietana),
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 392
|
Szarlotka,
Herbata z cytryną
Kcal 182
|
Środa
25.06.2025 r.
|
Pieczywo mieszane z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik),
Wędlina drobiowa, rzodkiewka, papryka żółta, roszponka, jabłko,
Kakao
(mleko, kakao)
II śniadanie – banan
Kcal 213
|
Zupa koperkowa z kaszą manną
(wywar drobiowo-wieprzowy, por, marchewka, pietruszka, seler, cebula, koperek, kasza manna),
Knedle ze śliwką, masłem i cukrem
Jogurt naturalny,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 387
|
Wek z masłem,
Sałatka jarzynowa,
Pomidor ze szczypiorkiem,
Herbata z cytryną
Kcal 193
|
Czwartek
26.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi,
wek z masłem i dżemem truskawkowym
(mleko, mąka pszenna),
marchewka, jabłko,
herbata owocowa
II śniadanie – brzoskwinia
Kcal 225
|
Botwinka z ziemniakami
(wywar drobiowo – wieprzowy, młody burak, marchewka, pietruszka, seler, śmietana, natka pietruszki, por, ziemniaki),
Łazanki z młodą kapustą i mięsem wieprzowym,
Kompot wieloowocowy (wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 378
|
Twarożek strataciella
(biały ser, gorzka czekolada),
Arbuz,
podpłomyk
Kcal 184
|
Piątek
27.06.2025 r.
|
Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
Pieczywo żytnie z masłem
(mleko, mąka pszenna, mąka żytnia),
Twarożek z suszonymi pomidorami, papryka żółta, ogórek zielony, sałata masłowa, jabłko,
Herbata owocowa
II śniadanie – arbuz
Kcal 232
|
Zupa ogórkowa z ryżem
(wywar drobiowo – wieprzowy, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, ogórek kiszony, ryż),
Ziemniaki z koperkiem,
Paluszki rybne
(ryba miruna, mąka pszenna, jajka),
Surówka z kapusty pekińskiej,
Kompot wieloowocowy
(wiśnia, truskawka, porzeczka, agrest, cukier)
Kcal 385
|
Kisiel wiśniowy,
Bagietka z masłem
Kcal 172
|
Jadłospis może ulegać modyfikacjom. Potrawy pieczone są w piecu konwekcyjno – parowym. Pogrubiona czcionka oznacza alergię na dany produkt. W przerwach między posiłkami dzieciom podawana jest niegazowana woda mineralna. W jadłospisie wyróżniono produkty powodujące alergię. Alergeny zgodnie z rozporządzeniem UE nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.
|